Publicerad den

Samhain

I år är det lite sådär extra speciellt då vi har fullmånen samtidigt. Den andra fullmånen på samma månad till och med.

Samhain är en tid då slöjorna mellan världarna anses vara extra tunna vilket underlättar för divinationer, spådomskonsten.

Detta är då en tid att bjuda in de bortgångna käras andar, behöver inte vara för att ta kontakt med dem, bara för att visa att de fortfarande betyder något i era hjärtan.

Förra året så valde jag att inviga skruttan i denna sed. Vi gjorde i ordning ett bord med foton på våra pappor (min far gick bort början av 2018 och min make/skruttans far i slutet av 2018) samt foton på mina farföräldrar som jag spenderade somrarna hos.
Sedan tände vi ljus till fotona.
Väldigt fint och väldigt enkelt sätt att göra med småbarn tycker jag. Det öppnade upp för lite diskussioner kring döden och kärleken till dem som inte finns kvar något mer.

I år kommer vi att upprepa den delen.
Vanligtvis (eller det var tänkt att bli tradition) så har vi halloween fest, men det har jag valt bort i år pga covid-19. Så istället så kommer vi bara ha en myshelg hon och jag.

Pumpor ska vi göra iordning, för ni vet väll om att de skrämmer bort onda andar? Och jag tänker ta reda på fröna som man kan använda i häxkonst (kommer kanske ett inlägg om pumpor senare).

Om vi tar och tittar på Alla helgons dag, Halloween, Day of the Dead m.m. så inser vi ganska snart att denna sabbat handlar om den tunna slöjan mellan världarna, kontakt med andar och energier samt FESTA.

Med festa menar jag inte supa oss redlösa och bete oss skamligt. Utan att umgås glädjefullt och fira livet samt döden. Vara tacksam för det vi har och även det vi förlorat, även om sorgen är smärtsam så måste vi komma ihåg att vi hade bra stunder och vi lärde oss från varandra – det är något att vara tacksam för.

Jooo, höll på att glömma. Denna sabbat anses också vara häxornas nyår!
Så det är även ett nyårsfirande till er som vill fira så.

Nu får jag avsluta då jag ska hämta min skrutta som har sovit borta.

Ta och ChillaNer med härligt Samhain firande ?

Ser du något på bilden du skulle vilja ha på ditt altare eller hem? Här är länkarna på det som ChillaNer erbjuder:
Gudinna
Glas i sten
Duk i vinrött
Virkade höstlöv
Höstdekoration DIY kit