Publicerad den

Sax och nyckel i fönstret

Detta är en personlig blogg men även reklam för ChillaNer shoppen

Jag skriver utifrån mitt personliga perspektiv på häxkonsten.
En del av min syn på häxkonsten är att jag aldrig kan bli fullärd, jag är för evigt både elev och lärare.
Alla erfarenheter, möten och varje rad vi läst och läser påverkar och förändrar oss, våra liv och vår häxkonst 

Du ansvarar själv för din egen häxkonst oavsett var du fått din kunskap ifrån, det är i utövandet och intentionen som kraften finns.

Om du använder dig av växter i häxkonsten så har du även där ett personligt ansvar att säkerställa att växten inte är giftig, inte ger en ovälkommen reaktion och att ingen sårbar kommer i kontakt med den. Är du inte säker på den växt du plockat, köpt eller fått i gåva så fundera två gånger på om du verkligen vill använda den.

/Mervi på ChillaNer

Hitta borttappade föremål

Jag har tänkt att jag ska göra detta inlägg ett tag nu men har haft väldigt fullt upp ett tag nu samtidigt som jag varit låg i energi. Därför så lite aktivitet med nya produkter och nya inlägg.

I alla fall min dotter tappade bort sina glasögon på tisdagen och de hade inte kommit fram än på fredagen så då använde jag mig av det gamla tricket att lämna en öppen sax med en nyckel på (helst gammal) i fönstret och bad om hjälp att hitta min dotters glasögon.

Sedan jobbade jag och letade, åkte även och letade på stället vi var på utflykt till på tisdagen.

På eftermiddagen sedan hämtade jag dottern på fritids och pratade med henne om att jag letat och letat och att hon måste lämna glasögonen där det är bestämt och visade att jag har kollat på alla ställen hon brukar lämna av dem (där de inte ska vara) och samtidigt som jag pekar så ser jag dem ligga där hur tydligt som helst (jag hade alltså kollat det stället en gång om dagen sedan tisdagen och hade kollat innan jag hämtade hem dottern).
Så glasögonen hittade.

Packade upp hennes väska sedan och där låg hennes halsband som varit borta i veckor, det försvann i skolan och var bara borta.

Så den dagens sax och nyckel hjälpte fram både glasögon och halsband till min lilla skrutta.


Hur funkar det?


Det hela går ut på att vi har väsen i vårt hem som ibland tar saker av oss men även hjälper oss.
Genom att lägga öppen sax och nyckel så lämnar vi ett hot mot dessa väsen att om inte det borttappade kommer fram så slänger vi ut dem.

När du lagt saxen och nyckeln i fönstret säg högt och tydligt vad du letar efter. Finns det i hemmet så dyker det upp mystiskt ganska snart igen. I mitt fall måste jag ha väsen som rör sig inom närområdet eftersom det hjälpte även i skolan.

När du har hittat ditt borttappade föremål, glöm inte att stänga saxen och ta bort från fönstret. Tacka för den hjälp du fått. Jag brukar även lämna ett litet offer till dem som tack.