Publicerad den

Utmana sina rädslor

Detta är en personlig blogg men även reklam för ChillaNer shoppen

Jag pratade med en väninna om hur vi har utvecklats de senaste åren.

En stor del i min egen utveckling har ju varit att starta ChillaNer för det om något har tvingat mig ur min komfortzon rejält.

Jag har ingen kollega som kan ta över om jag har en dålig period, jag har ingen chef som säger vad jag måste göra, ingen som säger dessa utbildningar behöver du ta nu, ingen manual att så här ska du göra.

Utan det är jag som måste leverera även vid dåliga perioder – av det har jag lärt mig att jag behöver inte göra allt på en gång och fort, utan jag kan ta det i min takt och det jag orkar.

Jag bestämmer själv vad jag ska göra – jag kan anpassa mina dagar efter mående och efter det jag behöver.

Jag väljer utbildningar – jag får utvecklas och utbildas helt i det jag själv känner ger mig något.

Jag skriver manualen – jag lär mig av mina misstag

Och så en annan del, jag väljer att utsätta mig för saker som jag inte klarade av förr. När jag gick min massageutbildning så var den praktiska delen i Uppsala. Jag pendlade dit tre dagar i rad utan att ha någon med mig, utan att veta var det skulle vara, utan att ha någon att rådgöra med. Självklart delade jag min oro med vänner som kanske inte riktigt förstod hur jobbig situation detta var för någon introvert med uselt lokalsinne och led av en utmattning som gjorde att krav och ovetskap om hur saker skulle ske var skitjobbigt rent ut sagt.

Jag överlevde ju den utbildningen och har nu jobbat med massage i 3 år. Under dessa år har jag utsatt mig för många liknande situationer och för några helger sedan var jag ju på en mässa som utställare, utan att ha vetskapen hur det skulle vara där och hur det skulle gå.
Det var min första i verkliga livet presentation av min shop och mig som häxa.

Och jag var inte orolig, jag var inte stressad av det. Inte så som jag hade blivit för några år sedan. Då hade jag legat sömnlös och varit sönderstressad innan jag ens åkt iväg.
Jag var inte sömnlös, jag vart inte sönderstressad. Helt ärligt jag var inte så stressad på den resan.

Väninnan jag pratade med är i början av liknande resa och hon hade en mässa som hon var utställare på. Och det vi skrev om då påminde mig så väl om början på min resa, de känslor och de saker som kändes jobbiga, men även känslan av målmedvetenhet och känslan att jag kan klara detta och det kommer leda till något bättre.

Jag vill bara påminna er om att ni kan klara av saker idag som ni inte klarade för några år sedan. Och om ni utmanar er idag, så kommer ni växa som människa.

Ta en titt på er själv och kolla tillbaka några år, stampar ni på samma plats? Har ni utvecklats? Var det lätt? Var det smärtsamt?

Min utveckling har varit skrämmande, påfrestande, jag har förlorat människor.
Men jag har blivit modig, uthållig och jag har träffat nya människor.

Jag skriver utifrån mitt personliga perspektiv på häxkonsten.
En del av min syn på häxkonsten är att jag aldrig kan bli fullärd, jag är för evigt både elev och lärare.
Alla erfarenheter, möten och varje rad vi läst och läser påverkar och förändrar oss, våra liv och vår häxkonst 

Du ansvarar själv för din egen häxkonst oavsett var du fått din kunskap ifrån, det är i utövandet och intentionen som kraften finns.

Om du använder dig av växter i häxkonsten så har du även där ett personligt ansvar att säkerställa att växten inte är giftig, inte ger en ovälkommen reaktion och att ingen sårbar kommer i kontakt med den. Är du inte säker på den växt du plockat, köpt eller fått i gåva så fundera två gånger på om du verkligen vill använda den.