Publicerad den

Så kom vintern!

Detta är en personlig blogg men även reklam för ChillaNer shoppen

Är ni som jag, vill krypa under täcket och gå i ide?
Eller blir ni barnsligt glada och vill ut och leka?

Oavsett vilket så är det bra att ta hand om er nu i början tills er kropp blivit van igen.

Här är mina råd nu i början:

  • Skotta korta stunder i början, ni använder muskler som haft semester 😉
  • Håll ryggen varm, särskilt glipan mellan jacka/byxa.
  • Om du ändå bestämmer dig för att skotta hela uppfarten när du är otränad, boka massage för att motverka träningsvärk.
  • Broddar till skorna är väldigt bra nu när de inte har sandat, ta era promenader försiktigt utan att spänna kroppen.

La ut dessa råd i tisdags på ChillaNers sociala media, efter det gick jag ut på promenad utan broddar och föll på rumpen 🤣
Ja, så kan det gå när man inte lyder sina egna råd, men jag brukar ramla en gång per vinter, så nu är ju det avklarat för resten av vintern. 🤷‍♀️

Det som är bra just nu är att jag kan elda i kaminen, plocka fram filten och dricka en kopp te och njuta av hur mysigt det är.

Fars dag

Firar ni pappan i ert liv?

Det gör vi, även om våra fäder inte är med oss något mer.
Jag brukar köpa lite gofika, gärna tårta och så fikar vi och har en mysig dag.
Tidigare år har vi inte pratat så mycket om vad fars dag är, men i år är min lilla skrutta mogen nog att prata om det, tror jag.

Så vi kommer att prata och minnas tillsammans.

Här kommer vi in på sorgebearbetning litegrann. För inte nog med att jag bearbetar min sorg så hjälper jag min skrutta med hennes. Och hennes är inte bara förlusten av sin pappa utan även förlusten att ha honom i sitt liv genom uppväxten, förlusten av den manliga förebilden som ska guida henne till vuxenlivet.
För även om jag finns till för henne, så är det ju ibland en pappa som behövs.
Och i vårat hem så är det helt ok att prata om de som vi förlorat och saknat. Vi pratar om dem när de dyker upp i minnet, när vi gör saker som de skulle uppskattat, eller som när jag köpte makens favorit godis bara för att skruttan skulle få smaka.

Så som ni hör, vi tacklar stora saker i vardagen.
Jag tycker det är viktigt att vi vuxna ska kunna prata med barn om de viktiga personer de förlorat, utan att vår egen sorg överskuggar samtalet. Låt barnet leda samtalet och ta det därifrån. Och kanske det gäller även vuxna ni pratar med

Och både min far och min make tyckte om att åka skidor och när snön föll i söndags så kunde jag se dem åkandes på nysnön i min själ.

Jag skriver utifrån mitt personliga perspektiv på häxkonsten.
En del av min syn på häxkonsten är att jag aldrig kan bli fullärd, jag är för evigt både elev och lärare.
Alla erfarenheter, möten och varje rad vi läst och läser påverkar och förändrar oss, våra liv och vår häxkonst 

Du ansvarar själv för din egen häxkonst oavsett var du fått din kunskap ifrån, det är i utövandet och intentionen som kraften finns.

Om du använder dig av växter i häxkonsten så har du även där ett personligt ansvar att säkerställa att växten inte är giftig, inte ger en ovälkommen reaktion och att ingen sårbar kommer i kontakt med den. Är du inte säker på den växt du plockat, köpt eller fått i gåva så fundera två gånger på om du verkligen vill använda den.